4 redenen waarom jij een bikefitting in Utrecht nodig hebt

  1. Genieten van je hobby zonder pijntjes en klachten
  2. Niemand is hetzelfde, dus dat zouden jouw fietsafstellingen ook niet moeten zijn
  3. Sneller en efficiënter fietsen
  4. Je spendeert meer uren op de fiets dan op de bank, dus die moet wel lekker zitten
in 2 minuten geregeld. Kies Eline of Martijn

Dynamische fietspositie meting

Voor een bikefitting kom je naar Utrecht! Fietsen is helemaal hip anno 2023. Het biedt enorm veel voordelen, je kan de natuur in, je hoofd leeg maken, je kan kracht-, power- of snelheidstraining op de fiets doen of juist een sociaal rondje met vrienden maken. De mogelijkheden van fietsen zijn eindeloos! 

Maar net als de mogelijkheden, zijn ook de fietskeuzes eindeloos en wat is dan de perfecte fiets en maat voor jou? 

Dat blijkt in de praktijk toch lastiger dan je denkt. Je koopt een fiets, dan wel nieuw, dan wel tweedehands en gaat er dan heel fanatiek mee aan de slag. Voor je het weet, spendeer je al gauw meerdere uren op je nieuwe stalen ros. Dan is je houding uitermate belangrijk! 

Iedereen is anders en elke fiets komt hetzelfde van de fabriek. Een dynamische fietspositie meting helpt jou om het maximale uit je materiaal te halen. We streven er naar om jou zo goed op je fiets te zetten, dat je je bureaustoel er nog voor zou inleveren! 

Daarnaast kijken we er met ons fysiotherapeutische oog naar, waarom heb je klachten op de fiets en waar komen die vandaan? En komen ze echt uit je instellingen van je fiets, of zijn er nog andere aspecten die we mee moeten nemen? 

Wat houdt bikefitting in Utrecht in?

Bij de bikefitting nemen we de tijd voor je met een 2 uur durend consult. Daarbij willen we eerst graag je verhaal horen! We willen jou als persoon achter de klacht of performance uitdaging leren kennen. Vervolgens doen we een lichamelijk onderzoek. Dit is belangrijk zodat we alle aspecten mee kunnen nemen van jouw klacht. Wie weet komt het namelijk niet uit je fietsafstelling en dan zien we ook dat niet over het hoofd. We blijven natuurlijk fysiotherapeuten.

Daarna zetten we jouw racefiets of mountainbike op de roller en meten we alle maten vooraf af, zodat je weet wat je beginpositie was. En dan begint het tunen: samen met jou gaan we met behulp van high tech aan de slag voor jouw ideale positie op de fiets.

Na afloop krijg jij een uitgebreid verslag mee met de informatie uit het onderzoek en je nieuwe fietsafstellingen, zodat je altijd je fiets weer in en uit elkaar kan zetten in de perfecte houding.

 

Voor wie en wat voor klachten?

De dynamische fietspositie meting is voor iedereen, van beginnende enthousiasteling, tot fanatieke wielrenner of triatleet. De bikefitting kan enorm nuttig zijn voor je performance, zodat je net die paar extra watt cadeau krijgt. Maar ook wanneer je fysieke ongemakken op de fiets ervaart. Denk hierbij aan nek-, schouder-, elleboog-, pols-, rug- en knieklachten. Misschien denk je dat klachten erbij hoort bij het fietsen, maar dat hoeft dus niet zo te zijn!

Onze bikefitting specialisten

Eline is naast sportfysiotherapeut fanatiek triatleet en weet daarom als geen ander hoe belangrijk een goede afstelling van jouw fiets is.

Bikefitting Utrecht

Fysio en bewegingswetenschapper Martijn trapt in de zomermaanden flink wat kilometers weg op zijn racefiets en in de winter laat hij zijn fietsconditie gelden op de ijsbaan.

bikefitting utrecht

Waarom Fysiofabriek?

Bij Fysiofabriek geloven we niet in one size fits all, maar in maatwerk. Persoonlijke aandacht in een fijne inspirerende setting. Wij begrijpen jouw sport en hebben de expertise in huis om het maximale uit jouw capaciteiten te halen.

 

Bikefitting Utrecht in het kort:

Locatie: Utrecht Oost Zwembad de Krommerijn Weg naar Rhijnauwen 3, 3584 AD Utrecht

Voor iedereen die het maximale uit het maximale uit zijn of haar racefiets of mountainbike wil halen.

Duur: 2 uur. Inclusief lichamelijk onderzoek, voor en nameting en uitgebreide rapportage.

Prijs: €225,-

Let op: bij locatie oost parkeer je gratis vanaf 11:00

Meer lezen

Leer beter hardlopen met een grondige loopanalyse

Fysiofabriek: no-nonsense fysiotherapie in Utrecht sinds 2015