Corona Fysiotherapie in Utrecht

Voordat je besmet raakte met het coronavirus was je op en top fit, maar nu kost het je al moeite om bovenaan de trap te komen zonder buiten adem te raken. Herken je dit? Ervaar jij sinds je besmetting de volgende klachten:

 

• Aanhoudende vermoeidheid
• Kortademigheid
• Langere hersteltijd nodig na sporten

 

Dan helpen wij je graag om weer terug te komen op je oude niveau.

Hoe ziet het herstellen van Covid-19 er uit?

De eerste keer dat je bij ons komt doen we een uitgebreide intake. Hierbij stellen we vast waar je last van hebt, en wat je op dit moment wel en niet kan. En natuurlijk het belangrijkste, wat jij het allerliefste weer wil kunnen doen.

 

Na een grondig onderzoek stellen we een persoonlijk trainingsschema voor je op om zo goed mogelijk te herstellen van Covid-19. Corona Fysiotherapie in Utrecht hoeft zeker niet ‘medisch’ en saai te zijn, want je traint op onze knusse en gezellige locatie West Boulderhal Energiehaven.

 

In overleg train je 1 tot 2x per week. De training zal bestaan uit een combinatie van conditie- en krachttraining. Bij de intake bespreken we samen met jou hoe lang we nodig denken te hebben om jou weer op het niveau van voor je corona besmetting te laten komen.

Heb ik een verwijzing nodig voor fysiotherapie na corona?

Je hebt een verwijzing nodig van de huisarts of sportarts wanneer je niet in het ziekenhuis hebt gelegen. Is dit wel het geval, dan heb je vanuit het ziekenhuis een verwijzing nodig voor Covid Herstelzorg. Klik hieronder om meteen te zien wanneer jij een start kan maken met je herstel.

 

Worden mijn behandelingen vergoed door mijn zorgverzekering?

De kosten voor fysiotherapie bij herstel na Corona worden gedekt door je basisverzekering. Om hiervoor in aanmerking te komen, moet je toestemming geven om mee te doen aan wetenschappelijk onderzoek. Hier kan je daar meer over lezen. Voor zorg vanuit de basisverzekering geldt je eigen risico.

Een afspraak voor Fysiotherapie na Corona maak je bij onze COVID herstelspecialist Maarten Boek. Let erop bij het maken van de afspraak dat je kiest voor Boulderhal als locatie.

corona fysiotherapie Utrecht

Meer lezen

Fysiofabriek: no-nonsense fysiotherapie in Utrecht sinds 2015
Onze top 3 lockdown blessures