functional range conditioning

In het kort

  • Nieuwe scholing voor fysiotherapeuten, personal trainers en iedereen die vrijer wil kunnen bewegen
  • Nieuwe data nog niet bekend
  • Kosten $899,-

Fysiofabriek haalt FRC voor het eerst naar Nederland!

FR wie? FRC, oftewel Functional Range Conditioning. Ontwikkeld door Dr. Andreo Spina. Het is een methode om gewrichten te trainen gebaseerd op wetenschappelijke inzichten. Dr. Spina reist met zijn trainers de wereld over om zijn seminars te geven en veel professionele sportclubs gebruiken zijn methode. In dit seminar leer jij de principes van FRC toe te passen op je eigen training of die van jouw patiënt /cliënt. 

Wat is het doel van Functional Range Conditioning?

Het vergroten van de mobiliteit, controle en belastbaarheid (‘bulletproofing’) van gewrichten. Oftewel ‘making stuff work nice’. Deze doelen zijn nauw aan elkaar verbonden.

Mobiliteit

Bij mobiliteit hebben we het over de totale beschikbare range of motion die iemand actief kan gebruiken. Hoe mobieler je bent, hoe meer mogelijkheid je hebt tot het ontwikkelen van je maximale beweegpotentieel.

Belastbaarheid van gewrichten

Gewrichten worden beter belastbaar door het toepassen van de FRC principes zodat bewegingen veilig kunnen worden uitgevoerd.

Controle

Door te trainen met FRC verbeter je de functie van je zenuwstelsel. Dit zorgt voor minder pijn, minder blessures, gezondere gewrichten en het vermogen om makkelijker en vrijer te bewegen.

Video: een korte impressie van FRC

Revalidatie

Bij Fysiofabriek gebruiken we de FRC principes al met groot succes op onze patiënten. Dit gaf ons de doorslag om ze naar Nederland te halen. Onze patiënten merken met name bij schouder- en heupklachten grote verbeteringen in mobiliteit en afname van pijn. Onze Crossfit atleten merken dan ze comfortabeler onderin een squat kunnen zitten en onze geopereerde patiënten merken dat ze de oefeningen al vrij snel succesvol kunnen doen kort na hun operatie.

In dit seminar

Leer je de opbouw in oefeningen die FRC uniek maakt, CARs, PAILS/RAILS. Na dit weekend pas jij ze met groot succes toe. Er is nog geen datum bekend voor een nieuwe seminar. Stuur ons een mailtje als je op de hoogte gehouden wilt worden!

[button target=”_self” hover_type=”default” link=”mailto:info@fysiofabriek.nl” text=”Hou me op de hoogte!”]