vkb

Weer thuis na haar voorste kruisband reconstructie

Merelvlog #2. Bijkomen van de operatie en starten met oefeningen

Een half jaar geleden scheurde Merel haar voorste kruisband af. Twee weken geleden kreeg Merel een gloednieuwe voorste kruisband in haar rechter knie. Tjeerd was bij haar operatie aanwezig en begeleidt haar bij haar herstel. In dit #merelvlog houden we haar vorderingen bij.

Weer thuis na de operatie.

Vers geopereerd en meteen aan de bak! Een paar dagen na de operatie komt Tjeerd bij Merel thuis om haar knie te checken. Hij is tevreden met wat hij ziet: een goede strekking van de knie en Merel is alweer in staat haar bovenbeenspier aan te spannen, iets dat na een knie operatie in het begin vaak lastig is. Uiteraard is de knie flink dik, maar de pijn valt gelukkig mee.

De eerste fase in de revalidatie (week 1 t/m 4)

De totale revalidatie van Merel zal zo’n 9 maanden duren. Hierin zal ze zich flink in het zweet moeten werken om de spieren van haar bovenbeen voldoende sterk te krijgen. Met alleen een nieuwe band is ze er nog niet! In de fase waarin ze nu zit kan ze (en moet ze) nog rustig aandoen. Het vocht moet zoveel mogelijk uit de knie en de pijn moet zakken. Om dit te bereiken moet ze de komende weken op krukken lopen en vaak de knie koelen met een icepack.

Oefeningen

Merel heeft nu drie belangrijke oefeningen:

1. Aanspannen van de bovenbeenspieren.

2. Heel slides

3. Ankle pumps

 

Lees verder in deel 3 waarin Merel voor het eerst op de praktijk komt om te te trainen.