herstel na operatie

Herstel na operatie van haar knie

Merelvlog #5: afscheid van fysiotherapie in Utrecht

Het herstel na haar operatie van de knie verloopt goed. In dit vlog houden we de vorderingen van Merel bij terwijl ze revalideert na een voorste kruisbandreconstructie. Voor de eerdere delen klik hierhierhier en hier.

5 maanden aan het herstellen na haar operatie

Het herstel na haar operatie verloopt goed en Merel is al bijna 5 maanden onderweg in haar knierevalidatie. De kniebuiging, die in het vorige vlog nog achterbleef,  is gelukkig zo goed als hersteld. Lopen gaat goed en de knie voelt stabiel. Tijd om de laatste fase van de revalidatie in te gaan. Echter… Merel gaat Fysiofabriek verlaten!! Ze heeft een nieuwe baan in Amsterdam gevonden en gaat daarheen verhuizen. Helaas geen volledige revalidatie bij ons dus, maar gelukkig heeft ze al een goede fysio in Amsterdam gevonden om de klus af te maken.

In de film zie je de volgende oefeningen voorbijkomen:

Ladder drills. Als warming up doet Merel diverse loopoefeningen in de speedladder om haar coördinatie te verbeteren.

De eenbenige leg press completeert een gezond krachtdieet van squats, deadlifts en hip thrusts om haar gehele been een stevige prikkel te geven om sterker te worden.

Reactive Stick drill. Het verassingselement. Tjeerd laat een stok vallen en Merel moet deze zo laag mogelijk opvangen. Door de onvoorspelbaarheid waar de stok gaat vallen, wordt Merels reactievermogen aardig op de proef gesteld.

 

Hoe verder?

Na het einde van de revalidatie mag er een ideaal gezien zo min mogelijk verschil in kracht en coördinatie tussen haar knieën zijn (<10%) om het risico op het opnieuw scheuren van haar kruisband te minimaliseren. Naast het nog sterker maken van haar bovenbeenspieren, moet Merel nog leren springen en snel van richting veranderen.

Heel veel succes met de laatste loodjes van je revalidatie Merel! Kunnen we nog een #merelvlog verwachten van vondelfysio?