Just Stop! Leer met deze Hip Lock oefening sneller en efficiënter hardlopen

Anders dan de naam van de oefening doet vermoeden, leer je hierdoor juist sneller én efficiënter hardlopen. Als je al eens eerder bij onze hardloopfysio Eline bent geweest, heb je deze oefening vast voorbij zien komen! De focus van de oefening ligt op Triple Extension en Hip Lock.

 

Triple Extension

Bij Triple Extension maak je gebruik van je hele beweegketen. Je strekt op snelheid de enkel, knie en heup om power te genereren in je beweging. Vaak ontbreekt het aan heupstrekking bij hardlopen. Dit is zonde, want de bilspier is nou juist een van de sterkste spieren die voor een groot deel jouw atletisch vermogen bepaalt. Hierdoor moeten je kuitspieren extra hard werken om het verlies aan power te compenseren.

 

Hip Lock⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

Bij Hip Lock hef je je knie tot 90 graden. Het zorgt voor een efficiënte kracht overdracht bij de landing en afzet. Hierdoor verlies je minder energie aan de grond en ga je ‘voorwaarts’. En daarvan wordt je loopstijl een stuk efficiënter. Ideaal dus voor alle hardlopers die het grondcontact en afzet zo efficiënt mogelijk willen laten verlopen. Doe deze oefening aan het begin van je training. 4 series van 5 herhalingen per kant volstaan. Meer kan, maar zorg dat elke herhaling zo explosief mogelijk is.

 

Wil jij ook sneller, efficiënter en blessurevrij leren hard te lopen? Dan is ons Beter hardlopen programma echt iets voor jou! Of je nou aan triatlon doet, een snellere 10 kilometer wilt lopen, of je allereerste marathon, Eline en Chantal  helpen jou om je doelen te behalen!