Side plank rotatie

Maar wij noemen deze side plank met rotatie de Naald & Draad. Zoals gezegd is het dus een zijplank, maar dan beter: door de rotatie component van de oefening daag je je romp uit in meerdere vlakken. In de zijplank houding merk je met name dat je schuine buikspieren een flinke workout krijgen. En in de rechte plank houding je rechte buikspieren en bilspieren.

 

Daarbij is het ook nog eens een puike schouderoefening, what’s not to love? Rick laat m je zien.

 ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

Uitvoering van de Naald & Draad

Pak een lichte dumbbell, 2kg is in het begin meer dan genoeg. Kom vervolgens in een plank houding met de dumbell in je ene hand. Span buik en bilspieren hard aan. Reik met de dumbbell zo ver mogelijk onder je lichaam door en let erop dat heupen niet doorzakken. Draai nu op je tenen naar buiten in een zijplank en roteer je arm mee naar boven. Hierna beweeg je terug, dit is het tricky gedeelte! Het afremmen kost vaak de meeste moeite.

 

Voor wie is deze oefening geschikt?

Iedereen die sterker in zijn core wil worden, kan voordeel hebben van deze oefening. Wanneer jouw sport vereist dat je core stevige basis vormt, van waaruit je lichaam kan bewegen is deze side plank variatie nuttig. Bij sommige types lage rugpijn kan de oefening ook van toegevoegde waarde zijn. Meestal volstaan 1-3 core oefeningen om een complete trainingsprikkel toe te voegen.

 

Herhaal de oefening voor 5 tot 10 herhalingen per kant,  behalve als je sadistische fysio zegt dat je meer moet doen, luister dan naar hem of haar 😉