scholing

Fysiotherapie en Functional Training Trends

 

  • Scholing voor fysiotherapeuten die veel met CrossFitters, Gewichtheffers en krachtsporters werken
  • Bij onze locatie centrum Unscared Crossfit
  • Accreditatie bij Keurmerk Fysiotherapie en aangevraagd voor KNGF

Unieke scholing die theorie verbindt met praktijk

Functional Training is hot, en dan met name CrossFit. In amper tien jaar is deze sport enorm gegroeid en vanuit de obscuriteit keihard doorgebroken. In elke grote stad vind je nu zeker drie CrossFit boxen en daarbij nog minstens hetzelfde aantal onofficiële varianten met het woord Cross erin. Met CrossFit is ook de populariteit van andere takken van krachtsport zoals Olympisch Gewichtheffen en Powerliften enorm gegroeid. Krachtsport leeft als nooit tevoren!

Zoals bij elke sport, ontstaan bij Functional Training blessures. Het stellen van de juiste diagnose en de juiste kennis van de voor de sport benodigde capaciteiten van de atleet is voor de fysiotherapeut onontbeerlijk om deze groep sporters te kunnen helpen bij hun rehab. In deze cursus die we hebben ontwikkeld met Unscared Crossfit, Denkfysio en Mirwais Training System leer je niet alleen de theorie, maar ga je daadwerkelijk aan de slag met de basisbewegingen van CrossFit en Olympisch Gewichtheffen.

Hoe vaak komen blessures voor bij CrossFit?

Mirwais Mehrab, arts in opleiding en Olympisch Gewichtheffer, deed hier onderzoek naar onder Nederlandse Crossfitters. Hij bespreekt zijn onderzoek. Onder andere aan bod komen: incidentie van blessures onder Nederlandse CrossFitters, risicofactoren voor het krijgen van een blessure en implicaties voor nieuw onderzoek.

Eelco en Channah: onze ervaring in de behandeling van CrossFitters

Natuurlijk mag het bij een scholing van Fysiofabriek niet ontbreken aan fabrieksarbeiders. Eelco vertelt over zijn ervaringen uit de praktijk gericht op blessures aan de bovenste extremiteit en rug. Aan de hand van een casus met een schouderblessure krijg je meer inzicht in onze manier van #nononsense behandeling. Channah gaat verder met haar ervaringen bij blessures van de CrossFit atleet aan de onderste extremiteit en zal een knie casus met je bespreken.

Mirwais en Willem laten je zweten!

En dat deze scholing een praktijkgedeelte heeft, dat zal je weten! Willem, eigenaar van Unscared CrossFit leert je de basisbewegingen van CrossFit. Hollow, Arch, Kip, Push Jerk, ze passeren allemaal de revue. Mirwais leert je de basics van het Olympisch Gewichtheffen en legt je de fijne kneepjes van de Snatch uit. Als laatste is het tijd voor de Workout Of the Day onder leiding van Willem. High Intensity gegarandeerd!

De volgende datum van deze cursus is nog niet bekend. Wil je op de hoogte gehouden worden? Stuur ons een mailtje!

[button target=”_self” hover_type=”default” link=”mailto:info@fysiofabriek.nl” text=”Wanneer mogen we weer?” color=”#ffffff” hover_color=”#ffffff” background_color=”#57b99d” hover_background_color=”#408c76″ border_color=”#57b99d” hover_border_color=”#408c76″ margin=”0px 20px 0px 0px”]