spalk

Een spalk die bijna niet in de weg zit

 

 

Vinger-, hand- en polsblessures komen vaak voor bij balsporten, zoals waterpolo. Bij een huis- tuin- en keukenfysio hoef je met zo’n blessure niet aan te komen, maar wel bij Carlien! Zij heeft de specialistische kennis in huis om deze blessures te kunnen herkennen en te behandelen.

Neem nou de zogenaamde Mallet vinger. Vaak veroorzaakt door het krijgen van een bal op de top van de vinger (auw!). Hierbij scheurt de strekpees ter hoogte van het eindkootje van de vinger, waarbij soms een breukje in het bot kan ontstaan.

mallet

Een Mallet vinger is te herkennen aan de kromme stand van het topje van de vinger. De behandeling bestaat uit het dragen van een speciale spalk, waarin het topje van de vinger volledig gestrekt blijft. Deze spalk wordt minimaal zes weken continu (dag en nacht) gedragen. Dan is het best fijn als de spalk een goede pasvorm heeft! Bij Fysiofabriek maken we deze voor jou speciaal op maat.

spalken-mallet

 

Denk jij dat je een Mallet vinger hebt? Of een andere sportblessure aan je hand of pols? Carlien kan een spalk voor jou op maat maken.

[button target=”_self” hover_type=”default” text=”Maak een afspraak” link=”https://fysiofabriek.nl/?page_id=200″ color=”#ffffff” hover_color=”#ffffff” background_color=”#57b99d” hover_background_color=”#408c76″ border_color=”#57b99d” hover_border_color=”#408c76″ margin=”0px 20px 0px 0px”]