thuis workout

Het zijn vreemde tijden voor ons allemaal

Helemaal wanneer je niet stil kunt zitten. Goed, je mag dan wel aan huis gekluisterd zijn door alle maatregelen die van kracht zijn om het Corona virus in te dammen. Maar dat hoeft niet te betekenen dat je je lichaam niet kunt onderhouden met een lekkere thuis workout! Aan tijdgebrek zal het nu niet liggen toch?

Conditie, kracht, stabiliteit. Upper body, lower body en core, het komt allemaal aan bod. Check hier regelmatig voor je laatste #quarantraining fix die onze fabrieksarbeiders voor je in petto hebben!

Heb je pijn of een blessure? Dan is het goed om te weten dat we er nog steeds voor je zijn! We helpen je met een video afspraak.

Hoe werkt het?

Jij maakt een afspraak online, gewoon zoals je gewend bent. Op het afgesproken tijdstip bellen we je op via whatsapp video. Daarin vertel jij ons alles over je klacht. Met de informatie die je ons geeft kunnen wij vaak uitstekend een diagnose stellen èn een inschatting maken hoe lang je klacht gaat duren. Daarbij maken we een plan om jou zo snel mogelijk van je klachten af te helpen. Dus wacht niet, maar maak vandaag nog een afspraak!

[button target=”_self” hover_type=”default” text=”Maak een afspraak” link=”https://fysiofabriek.nl/?page_id=200″ color=”#ffffff” hover_color=”#ffffff” background_color=”#57b99d” hover_background_color=”#408c76″ border_color=”#57b99d” hover_border_color=”#408c76″ margin=”0px 20px 0px 0px”]

Quarantraining 1: Core, heup en schouders

Heb je nog WC rollen over? Esther en Maarten B bijten het spits af met deze lekkere training, waarvoor je dus alleen jezelf en een paar wc rollen nodig hebt!

1. Drop it like it’s not: Leg de rollen zover mogelijk van je af terwijl je op een been staat.
2. TP inchworm: vanuit plank positie rol je de wc rol zoveel mogelijk onder je door.
3. TP rotations: leg de rol op je hand en draai je arm naar buiten. Blijf draaien terwijl je arm omhoog gaat. Vastpakken = valsspelen!
4. TP leg lift. Hoe hoog kan jij de stapel maken? Doe m met twee benen om je core echt uit te dagen 👌🏼

Quarantraining 2: conditie, heupen en core

Ben jij al buiten geweest? Nee? Hoog tijd dan, en vergeet je elastiek niet want Eline heeft een nieuwe thuis workout voor je!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Deze keer aandacht voor je heupen en core, short & spicy voor 5 rondes van:
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
10 crab walks
10 monster walks
10 repeaters
10 lunge rotations
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
In de woorden van Lien: “Lekker laten branden!”

Quarantraining 3: thuis workout voor upper body

No bench press, no problem! Tjeerd zorgt dat je met deze oefeningen  alsnog voor dat je pecs flink aan het werk worden gezet. Doe de oefeningen als circuit achter elkaar met 1 minuut tussendoor voor een totaal van 4 rondes.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
1. UNILATERAL BIAS PUSH UPS
Probeer bij deze pittige variant zoveel mogelijk naar een kant te leunen. Een van de pittigste push up variaties die er zijn! Doe 5 herhalingen per kant.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
2. FORWARD LEAN PUSH UPS
Voor deze variant ga je bij een muur of kast staan. Neem de push up houding aan en leun zover naar voren dat je hoofd de kast raakt. Probeer de lean vast te houden door continue met je hoofd contact te houden. Een uitstekende manier om feedback te krijgen of je nog wel echt naar voren leunt. Lukken 10 herhalingen?
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
3 SPIDERMAN HOLD
Als finisher neem je een plank houding aan. Maar dan wel met je armen en benen zover mogelijk naar buiten! Al trillend doe je deze 30 tot 60 seconden.

Quarantraining 4: Conditie, lower body en schouder stabiliteit

Met deze keer aandacht voor je anaerobe capaciteit, oftewel lekker stuk gaan in een minuut 🤪 Daarbij train je met deze workout ook de stabiliteit van je heupen en schouders. Freek laat je zien hoe het moet.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Doe alle vier de oefeningen 50 sec achter elkaar + 10 sec wisseltijd.
-Frogger XL
– Lunge + step + hands (halverwege tijd wissel been)
– Plank Side Tap
– Skate jumps
Na de set oefeningen mag je 1 minuut rust nemen. Dat vier keer in totaal = 20 minuten zweten ❤️

Tip: zoek een zachtere ondergrond als je weinig eelt hebt en download een gratis tabata app!

Quarantraining 5: Klimmers!

Deze is voor jullie! Channah brengt vandaag de #quarantraining, nummertje 5 alweer! Het enige wat je nodig hebt is een stevige eettafel. Eerst doe je de twee tafel boulders. Rondom de korte en de lange zijde van de tafel. daarna pak je twee rondes van:

Stofzuiger 10 herhalingen
1 benig bruggetje 10 herhalingen per been
Tafel roeien 10 herhalingen
Toe hook hold 20 seconden
Heel hook hold 20 seconden