zorgverzekering fysiotherapie 2021

Welke zorgverzekering biedt de beste voorwaarden en vergoeding voor fysiotherapie in 2021?

 

2020 is alweer bijna voorbij en na alle corona beproevingen die we dit jaar hebben doorstaan, kan 2021 alleen maar beter worden toch?

Maar geldt dit ook voor jouw zorgverzekering? Verwacht jij in 2021 veel of weinig fysiotherapie nodig te hebben? Was je tevreden over de dekking en voorwaarden van je huidige zorgverzekering?

Jaarlijks veranderen de polisvoorwaarden bij veel verzekeraars. Dus, ook als je niet van plan bent om over te stappen, check je nieuwe polisvoorwaarden, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Lees vooral verder als je een afgewogen keuze wilt maken voor jouw zorgverzekering in 2021.

Basisverzekering

De basisverzekering is voor iedereen verplicht. Deze polis is ongeacht van welke zorgverzekeraar deze afkomstig is, voor iedereen hetzelfde. Fysiotherapie wordt hierin vergoed voor kinderen tot 18 jaar. Ook zogenaamde chronische aandoeningen worden vergoed vanuit de basisverzekering, maar let op: wel pas na 20 behandelingen.

Veelal is dit van toepassing na een operatie, bijvoorbeeld je voorste kruisband. Op de zogenaamde chronische lijst staat precies welke aandoeningen hiervoor in aanmerking komen. Simpelweg lang ergens last van hebben betekent dus niet automatisch dat je hiervoor vanuit de basisverzekering vergoed wordt.

Tip: verwacht je in 2021 gebruik te moeten maken van chronische fysiotherapie? Zorg voor een aanvullende verzekering die tenminste de eerste 20 behandelingen dekt.

 

Let er bij de basisverzekering op dat er een eigen risico geldt van 385,-. Dit eigen risico kun je vrijwillig opschroeven naar maximaal 885,-. Dit kan lonen, want de premie voor je zorgverzekering daalt hiervan. Hierbij zijn grote verschillen tussen de zorgverzekeraars. De premiekortingen die verzekeraars in 2021 bieden bij het vrijwillig verhogen van het eigen risico lopen nogal uiteen.

 

Aanvullende verzekering

Voor wat betreft de aanvullende verzekeringen zijn er grote verschillen tussen de zorgverzekeraars. Sommige  verzekeraars bieden een aanvullende verzekering met wel 30 behandelingen fysiotherapie.

Maar let op, veel verzekeraars passen medische selectie toe, zodat het niet zeker is of je tot deze verzekering wordt toegelaten. Omdat de verschillen groot zijn, loont het de aanvullende verzekeringen te vergelijken. Met deze checklist weet je precies waar je op moet letten bij het afsluiten of wijzigen van jouw zorgpolis (bron: KNGF).

 

Stap je niet over van zorgverzekering? Check je polisvoorwaarden voor 2021!

Wanneer je overweegt om je huidige polis aan te houden, let dan goed op de voorwaarden van je polis voor 2021. Bijvoorbeeld, de aanvullende verzekering van CZ Direct Extra vergoedt in 2020 nog 18 behandelingen. Maar in 2021 kan je bij deze verzekeraar maar kiezen voor 6 of 9 behandelingen. Dus kom niet voor verrassingen te staan en check of er wijzingen staan in de vergoeding voor fysiotherapie van je polis voor 2021.

zorgverzekering fysiotherapie 2021

Duurzaamheid van verzekeraars

Een onderwerp dat ons na aan het hart gaat: duurzaamheid. Natuurlijk is het fijn om een voordelige polis met een goede dekking te hebben. Maar zou het niet extra fijn zijn als de premie die jij maandelijks betaalt, verantwoord belegd wordt door jouw zorgverzekeraar?

Jouw zorgverzekeraar kan namelijk een groot verschil maken als het gaat om duurzaamheid en het tegengaan van klimaatverandering. Even kort door de bocht:

Een verzekeraar ontvangt maandelijks premie van haar leden; die ze direct weer investeren in andere bedrijven. Zo staat het geld niet stil en kan het groeien. Bedenk je dat de grootste zorgverzekeraar 4,9 miljoen verzekerden heeft maal een gemiddelde premie van 120 euro.

Het meerendeel steekt dit momenteel in bedrijven die nog veel te weinig doen aan duurzaamheid en daarmee klimaatverandering. Deze geldstroom kan de goede kant op gaan als we de juiste verzekeraar kiezen. 

De VBDO (Vereniging voor Beleggers voor Duurzame Ontwikkeling) onderzocht hoe alle verzekeraars in Nederland scoorden op duurzaam en verantwoord beleggenAls we hieruit alleen naar de zorgverzekeraars kijken, dan komen we op de volgende top 5:

 

  1. ASR (onder andere De Amersfoortse en DITZO) 4,5 / 5
  2. Achmea 3,5 / 5
  3. Menzis 2,8 / 5
  4. CZ 2,2 / 5
  5. ONVZ 2,0 / 5

 

Met jouw stem voor een duurzame polis draag jij bij aan een duurzame wereld. Want als steeds meer mensen dit doen, dan zal dit onderwerp door steeds meer zorgverzekeraars meegenomen worden. Extra reden om dit te delen met de duurzame mensen om je heen!

zorgverzekering fysiotherapie 2021

Overzicht van alle  verzekeraars (dus ook niet-zorgverzekeraars). Score kan van 0-5 zijn, waarbij 5 de hoogste score is.

Ons advies voor een aanvullende zorgverzekering fysiotherapie in 2021

Hoeveel fysiotherapie heb jij nodig in 2021? Hieronder vind je een aantal opties. Bij deze polissen heb je de garantie dat je daadwerkelijk het aantal behandelingen krijgt waar je voor betaalt.

Via onderstaande links kan je de polis meteen afsluiten. (wij krijgen geen geld voor deze links, dit is puur voor jouw info). Hieronder vind je zorgverzekeringen die doen wat ze beloven: het aantal behandelingen dat in de polis staat, zonder mitsen en maren. Begin bij de basisverzekering en kies daarna je aanvullende zorgverzekering.

Je oude zorgverzekering zeg je op voor 31 december 2020.

30 behandelingen fysiotherapie

ONVZ Optifit. Met deze fijne polis zit je goed. Ruime vergoeding voor fysiotherapie tegen gunstige voorwaardes. Klanttevredenheid 8.2 en een redelijke waardering qua duurzaamheid van 2 sterren. Let wel op, hier is medische selectie van toepassing.

[button target=”_self” hover_type=”default” text=”direct afsluiten” color=”#ffffff” hover_color=”#ffffff” background_color=”#57b99d” hover_background_color=”#408c76″ border_color=”#57b99d” hover_border_color=”#408c76″ margin=”0px 20px 0px 0px” link=”https://www.onvz.nl/zorgverzekeringen/aanvullend/optifit”]

12 behandelingen fysiotherapie

DSW AV Standaard. DSW draagt de zorgverleners van Nederland al jaren een warm hart toe door het steunen van initiatieven om zinloze administratie in de zorg terug te dringen. Daarbij scoren ze een 8.7 op Zorgwijzer op klanttevredenheid. En als je student bent, is het helemaal fijn, want dan betaal je maar 15,00 in plaats van 22,25.

Helaas scoort DSW slecht op het gebied van duurzaamheid, ook al zeggen ze zelf van niet. Is dit een staaltje ordinaire Green washing of  laten ze wel zien dat ze om duurzaamheid geven? Oordeel zelf.

[button target=”_self” hover_type=”default” text=”direct afsluiten” color=”#ffffff” hover_color=”#ffffff” background_color=”#57b99d” hover_background_color=”#408c76″ border_color=”#57b99d” hover_border_color=”#408c76″ margin=”0px 20px 0px 0px” link=”https://www.dsw.nl/Consumenten/zorgverzekering/aanvullende-verzekering/AV-Standaard”]

9 behandelingen fysiotherapie

Ditzo vrije keuze – zorg goed. Vrije keuze van zorgverlener. Als sublabel van ASR staat Ditzo op de eerste positie qua duurzaamheid en ook op Independer gooit Ditzo hoge ogen qua klanttevredenheid. Let op: als je maximale vrije keuze van zorgverlener wenst, kies je voor de basisverzekering deze polis van Ditzo ten opzichte van de Ditzo Goede Keuze. 

[button target=”_self” hover_type=”default” text=”direct afsluiten” color=”#ffffff” hover_color=”#ffffff” background_color=”#57b99d” hover_background_color=”#408c76″ border_color=”#57b99d” hover_border_color=”#408c76″ margin=”0px 20px 0px 0px” link=”https://www.ditzo.nl/zorgverzekering/premie”]

En zelf betalen voor fysiotherapie?

Stel, je verzekert je voor 12 behandelingen per jaar. Je betaalt per maand voor DSW AV Standaard 146,75. Voor AV top betaal je per maand 163,00.

Op jaarbasis is het verschil in premie 163,00 -146,75 x 12 maanden dan 195 euro.

Voor dit bedrag heb je bij ons 5 behandelingen fysiotherapie. Dus – uitgaande van dit rekenvoorbeeld – als je denkt dat je in 2020 minder dan 12+5= 17 behandelingen nodig denkt te hebben, ben je goedkoper uit met een relatief compacter polis.

 

Hopelijk hebben we jou met deze info geholpen om een afgewogen keuze te maken!

Meer lezen

Ons team van fabrieksarbeiders staat ook in 2021 weer voor je klaar.
Snel verlichting van pijn met dry needling.
Geopereerd? Revalideer na je operatie bij Fysiofabriek in Utrecht.
Onze tarieven.