hardlopen Utrecht

Hardlopen is leuk. Hardlopen is makkelijk.

En hardlopen is populairder dan ooit! Het lijkt wel alsof de ene helft van Nederland door de Coronacrisis aan de thuis workouts is geslagen en de andere helft is gaan hardlopen. Niet verwonderlijk, de sportscholen zijn dicht en met name hardlopen is wel een heel makkelijke optie om jezelf in conditie te houden.

In de laagdrempeligheid van hardlopen schuilt ook een valkuil. Iedereen kan er aan beginnen. Gewoon de deur uitlopen en gaan toch? Maar hoe weet jij of je verstandig bezig bent met je nieuwe hardloophobby? Of misschien ben je wel een ervaren loper en kom je maar niet over dat hardnekkige plateau heen? Of begint je knie telkens te zeuren na x kilometer?

 

Beter hardlopen is voor iedereen verschillend

Er wordt veel geschreven over DE ideale looptechniek. Moet je nou op je voorvoet of hak landen? Wat doe ik met m’n armen? Kleine of grote passen? Voor elke loper is dit heel verschillend en is afhankelijk van vele factoren zoals je loopervaring, doelstelling, spierkracht, conditie en lichaamsbouw. Bij Fysiofabriek kunnen wij je helpen om sneller, efficiënter en met minder blessures te kunnen hardlopen.

Hardloopanalyse bij Fysiofabriek

Met onze getrainde ogen analyseren wij jouw hardlooptechniek tot in het kleinste detail. Jij hoeft alleen maar een filmpje te maken van je looptechniek en je hardloopwensen met ons te delen en wij zorgen voor de rest. We kijken naar duidelijke verbeterpunten, die je moet aanpassen om beter te kunnen hardlopen. En we vertellen je de dingen die minder belangrijk zijn (waar je misschien zelf van dacht dat ze belangrijk waren). Op basis van jouw doelen maken wij een trainingsschema op maat en we bespreken manieren om jouw looptechniek te optimaliseren. Dit doen we vooralsnog met een video afspraak. #hetnieuwenormaal.

 

No-nonsense hardlopen. Dit zijn de opties:

Bespreek met je therapeut of je voor vergoeding vanuit je aanvullende verzekering in aanmerking komt.

beter hardlopen

Een afspraak voor dit moois maak je bij Chantal of Eline. Kies de optie die het beste bij je past en vul het contactformulier in. Haal ook het beste uit je looptraining!

  Je naam (verplicht)

  email (verplicht)

  Telefoonnummer (verplicht)

  Onderwerp

  Jouw bericht

  Meer lezen

  Olifant, fietser of catwalk model. Welk type hardloper ben jij? 

  Over Chantal Jansen

  Over Eline Peterse