Bikefitting Leiden: 4 redenen om langs te komen met je mooie fiets

 1.  Zonder pijntjes of klachten van jouw hobby genieten
 2. Niemand is hetzelfde, dus dat zouden jouw fietsafstellingen ook niet moeten zijn
 3. Fiets sneller en efficiënter
 4. Waarschijnlijk breng je meer tijd op de fiets door dan op de bank, zorg dat ie lekker zit!

Dynamische fietspositie meting

Bikefitting nu ook in Leiden! Fietsen biedt ontzettend veel voordelen als sport. Je kunt de natuur verkennen, je gedachten ordenen, trainen op kracht, vermogen of snelheid, of gewoon een gezellig ritje maken met vrienden. De mogelijkheden zijn eindeloos. Of je nu een fervente wielrenner op de weg bent, graag de paden op gaat met je mountainbike, of je gravelbike perfect wilt afstellen, wij staan voor je klaar.

Maar net zoals de mogelijkheden, zijn er ook ontelbare fietskeuzes en wat is dan de ideale fiets en maat voor jou?

Omdat iedere persoon anders is en elke fiets hetzelfde uit de fabriek komt, kan een dynamische fietspositie meting je helpen om het beste uit je fietservaring te halen. Ons doel is om je zo goed mogelijk op je fiets te plaatsen, zodat je er zelfs je bureaustoel voor opzij zou schuiven.

Bovendien kijken we met onze expertise als fysiotherapeuten naar eventuele klachten die je ervaart tijdens het fietsen en de oorsprong ervan. Komt het echt door de instellingen van je fiets, of zijn er nog andere factoren waar we rekening mee moeten houden?

Wat houdt bikefitting in Leiden in?

Bij de bikefitting nemen we de tijd voor je met een 2 uur durend consult. Daarbij willen we eerst graag je verhaal horen! We willen jou als persoon achter de klacht of performance uitdaging leren kennen.

Vervolgens doen we een lichamelijk onderzoek. Dit is belangrijk zodat we alle aspecten mee kunnen nemen van jouw klacht. Wie weet komt het namelijk niet uit je fietsafstelling en dan zien we ook dat niet over het hoofd. We blijven natuurlijk fysiotherapeuten.

Daarna zetten we jouw racefiets of mountainbike op de roller en meten we alle maten vooraf af, zodat je weet wat je beginpositie was. En dan begint het tunen: samen met jou gaan we met behulp van high tech aan de slag voor jouw ideale positie op de fiets.

Na afloop krijg jij een uitgebreid verslag mee met de informatie uit het onderzoek en je nieuwe fietsafstellingen, zodat je altijd je fiets weer in en uit elkaar kan zetten in de perfecte houding.

 

Voor wie en wat voor klachten?

De dynamische fietspositie meting is voor iedereen, van beginnende enthousiasteling, tot fanatieke wielrenner of triatleet. De bikefitting kan enorm nuttig zijn voor je performance, zodat je net die paar extra watt cadeau krijgt. Maar ook wanneer je fysieke ongemakken op de fiets ervaart. Denk hierbij aan nek-, schouder-, elleboog-, pols-, rug- en knieklachten. Misschien denk je dat klachten erbij hoort bij het fietsen, maar dat hoeft dus niet zo te zijn!

Onze bikefitting specialist in Leiden

Alex is naast fysiotherapeut en een fanatiek wielrenner en mountainbiker. Hij helpt jou je optimale positie te vinden.

Alex Tiesma

Waarom Fysiofabriek?

Bij Fysiofabriek geloven we niet in one size fits all, maar in maatwerk. Persoonlijke aandacht in een fijne inspirerende setting. Wij begrijpen jouw sport en hebben de expertise in huis om het maximale uit jouw capaciteiten te halen.

 

Bikefitting Leiden in het kort:

Locatie: Leiden centrum: Boulderhal Krachtstof Admiraal Banckertweg 2, 2315 SR Leiden.

Voor iedereen die het maximale uit het maximale uit zijn of haar racefiets, mountainbike of gravelbike wil halen.

Duur: 2 uur. Inclusief lichamelijk onderzoek, voor en nameting en uitgebreide rapportage.

Prijs: €225,-

Afspraak maken?

Vul het onderstaande contactformulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!

  Je naam*

  email*

  Telefoonnummer*

  Jouw bericht

  Meer lezen

  Leer beter hardlopen met een grondige loopanalyse

  Fysiofabriek: no-nonsense fysiotherapie in Utrecht sinds 2015