beter hardlopen begint hier

Ontdek jouw optimale loopstijl met onze innovatieve hardloop analyse

Wanneer je écht serieus bent over hardlopen en niks aan het toeval wilt overlaten, dan ben je bij ons aan het juiste adres.

De winst zit hem vaak in de details, en juist die details zijn met het blote oog maar moeilijk te zien, maar onze innovatieve Runeasi hardloop analyse pikt echt alles op.

Met jouw Running Quality Score weet jij precies waar je aan moet werken om nog efficiënter en sneller te kunnen hardlopen, wat net het verschil kan maken om onder je pr te duiken, of je nu je marathon onder de 3 uur wilt krijgen, of een Ironman doen; het begint allemaal bij een gedegen analyse.

In 2 minuten geregeld

Maak nu een afspraak

Stop met gissen en laat je vergewissen! Weet wat jij moet doen om je PR te verbeteren.

Maak een afspraak

 

Eline Peterse

Ideale looptechniek?

Beter hardlopen is voor iedereen verschillend

Er wordt veel geschreven over DE ideale looptechniek. Moet je nou op je voorvoet of hak landen? Wat doe ik met m’n armen? Kleine of grote passen? Voor elke loper is dit heel verschillend en is afhankelijk van vele factoren zoals je loopervaring, doelstelling, spierkracht, conditie en lichaamsbouw.

Wij kunnen jou helpen om sneller, efficiënter en met minder blessures te kunnen hardlopen.

Directe feedback over jouw loopstijl

Ontdek Runeasi, onze unieke data driven hardloop analyse

Runeasi, onze unieke data driven hardloop analyse met directe feedback over jouw loopstijl
Dit doen wij met een unieke methode in Utrecht: Runeasi, waarmee onze sportfysio’s tot in detail keiharde data over jouw unieke loopstijl verzamelen en kunnen interpreteren.

Een stap verder

Met Runeasi gaan we dus een behoorlijke stap verder om jou beter te laten hardlopen. We maken de verbinding tussen kwantitatieve en kwalitatieve inzichten. Met de geavanceerde technologie van Runeasi kunnen we objectieve data inzien om je hardloopstijl te kwantificeren middels specifieke parameters.

Daarnaast gebruiken we ons fysio-oog om de kwaliteit van bewegen te beoordelen aan de hand van een video-opname.

3 pijlers

Wat meten we bij de analyse?

Bij Runeasi maken we gebruik van drie pijlers:

 1. Dynamic stability
 2. Impact loading
 3. Symmetry

Jouw Running Quality Score

Deze drie pijlers geven inzicht over jouw eigen Running Quality Score.

Deze score zegt iets over jouw hardloopefficiëntie en zijn indicatoren voor mogelijke blessures.

Runeasi hardloopanalyse

Aim high

Marathon onder de 3 uur?

Het zijn de factoren die jou kunnen helpen om toch de marathon onder de 3 uur te lopen of überhaupt een 10km zonder scheen- of achillespees klachten te lopen.

Verder kunnen deze parameters per snelheid verschillen, daarom vinden wij het belangrijk om de test op verschillende loopsnelheden uit te voeren.

Dus ben jij benieuwd naar het verschil in jouw Running Quality Score van je duurloop tempo, marathon tempo en jouw 5 kilometer wedstrijd tempo? Zo zie je bij alle snelheden waar jouw aandachtspunt ligt.

Wat zeggen de Runeasi parameters?

Dynamic stability

Hierbij wordt de mate van dynamische rompstabiliteit tijdens de hardloopbeweging weergegeven. Hoe goed kan jouw romp de energie overdragen naar een voorwaartse beweging? Denk hierbij aan hoe je je armen en schouders beweegt tijdens het hardlopen, of hoe je wel of niet door je heup knikt in de standfase bij het hardlopen.

Impact loading

Heb jij vaak last van je schenen, achillespezen of onderrug tijdens het hardlopen? Dan zou dit zou nog wel eens in relatie kunnen staan met de impact loading parameter. Deze maat geeft aan hoe goed jouw lichaam de schokken van het hardlopen kan absorberen.

Symmetry

Hierbij krijgen we inzicht in het relatieve verschil van bovenstaande parameters tussen het linker en rechter been. Heb jij dus vaak een terugkomende blessure aan 1 kant, dan kan dit een belangrijke parameter zijn om naar te kijken!

Het goede nieuws is: alle drie deze parameters zijn heel goed trainbaar!

Wij kunnen jou daar uitstekend mee helpen, door naast je hardloopschema op te stellen, jou met gerichte training te ondersteunen.

 

Hoe gaat de hardloopanalyse in zijn werk?

Jouw eerste afspraak voor de hardloopanalyse duurt anderhalf uur. Hierbij hebben we alle tijd om jou als persoon en atleet te leren kennen.

Aan de slag met Runeasi start

Daarna gaan we aan de slag met de daadwerkelijke analyse met behulp van Runeasi op de voor jou belangrijke snelheden. Vervolgens laten we je jouw looptechniek zien middels videobeelden. Daarna gaan we binnen die 1.30 uur aan de slag met concrete verbeterpunten.

Verbeterpunten

Dit kunnen cues zijn om je looppatroon te verbeteren, maar kunnen ook oefeningen zijn, indien er bijvoorbeeld gewerkt moet worden aan de dynamische stabiliteit. Daarnaast is er ruimte voor al jouw vragen rondom jouw hardlooppatroon en hardloopplannen.

Jouw gespecialiseerde sportfysiotherapeut beantwoordt deze vragen met liefde volgens de laatste wetenschappelijke inzichten rondom hardlopen.

Alle data in een persoonlijk verslag

Bij vertrek krijg je nog een mooi verslag mee naar huis met de data van de dag en adviezen. Als 0 meting en om verder op voort te bouwen.

Volledig ontzorgen? Ga voor Runeasi premium

Wanneer je ervoor gekozen hebt om jouw hardloop traject helemaal te ontzorgen met ons premium pakket, dan gaan we in nog 2 zeer intensieve sessies aan het werk met jouw looptechniek.

Hierbij krijg je een uur personal training van jouw gespecialiseerde sportfysio. Maatwerk volledig afgestemd op jouw persoonlijke hardloopdoel staat hierbij voorop.

Daarna heb je nóg een sessie om nogmaals een runeasi hardloopanalyse af te nemen, om de effecten van de training terug te zien in jouw persoonlijke Running Quality Score.

In 2 minuten geregeld

Klaar om te beginnen?

Boek nu jouw Runeasi hardloopanalyse en begin je weg naar een snellere loopstijl.

Nu boeken

Eline Peterse

Meer lezen

Bike fitting. Haal het maximale uit je racefiets of mountainbike.

Kom trainen in onze gym bij Feeling Fit.

 • UnScared Fitness
 • Boulderhal Krachtstof
 • HV Beertje
 • Het Zinkstuk
 • Simius Hircus
 • Boulderhal Energiehaven 60%
 • Zwembad de Krommerijn
 • De Sportarts
 • Lead out Gym
 • KNSB Talent Team
 • DAPF
 • STUDIO 3
 • Antonius Ziekenhuis
 • Xpert clinics