Skin the cat. Soepele schouders en een sterke core met maar 1 oefening

De Skin The Cat oefening is uitstekend om meer extensie in je schouders te krijgen, oftewel strekking naar achteren. Hier meer Range Of Motion hebben is nuttig voor veel dingen, waaronder veilig kunnen dippen, diepe push ups doen, maar harde schouderpassen bij klimmen of boulderen. Tegelijkertijd is het een fijne oefening om je core te trainen. Je rechte buikspieren moeten hard werken om je benen op te tillen, zeker wanneer je ze gestrekt houdt zoals in optie 2 in het filmpje.

 

Uitvoering van de Skin the cat

Ga hangen aan de ringen. Denk er hierbij aan om je schouderbladen lichtjes naar elkaar toe te trekken om te voorkomen dat je in de banden van je schouders hangt. Span ze overigens niet te hard aan, hiermee kun je juist weer een klemmend gevoel krijgen in je schouders. vervolgens trek je je knieën zo hoog mogelijk op. Houd je armen gestrekt en draai je lichaam zo ver mogelijk door. Draai de ringen naar buiten terwijl je dit doet. Je komt nu uit in de zogenaamde ‘German hang’. Neem even een momentje om de intense rek op je biceps en schouders te ervaren en draai weer terug.

Wanneer je bij de uitvoering merkt dat je nog wat kracht te kort komt om je armen gestrekt te houden is het ok om je armen iets te buigen om je lichaam door het dode punt heen te draaien. Streef er wel naar om ze uiteindelijk gestrekt te houden om maximaal te profiteren van deze oefening.

Wordt de skin te cat te makkelijk en kan je al 5 herhalingen? Probeer dan eens de variant met gestrekte benen. Dit is Tjeerd’s favoriete oefening.

 

Bonus: Meat Hook

Het filmpje gaat wel heel snel, we weten het, en helaas was Tjeerd zo kapot van eindeloos opnieuw oefeningen voordoen voor de camera dat dit de enige beelden waren. Maar we willen je deze vette party trick niet onthouden! Start met twee handen aan de ringen en trek je benen gestrekt op. Draai je benen zover mogelijk voorlangs. Et voilà, je bent in een menselijke vleeshaak veranderd. Let er bij de Meat Ook op dat je echt keihard je schouderbladspieren aanspant. Kan jij 10 seconden blijven hangen?