Verminder nekpijn en vergroot je rotatie

Met de Towel SNAGS werk je op een pijnvrije manier aan de rotatie van je nek. Het principe is afkomstig van Brian Mulligan, een beroemde therapeut uit Nieuw Zeeland die een hele methode met soortgelijke oefeningen bedacht zelfstandig op een pijnvrije manier van je klachten af te komen. Fun fact: SNAGS staat voor Sustained Natural Apophysial Glides, mooi galgje woord toch?

 

Uitvoering van de Towel SNAGS

Benodigdheden: 1 opgerolde handdoek. Sla de handdoek op je nek en pak deze kruislings vast, zodanig dat de roterende hand boven zit en de andere hand voor je borst. trek de handdoek langs je wang en draai je hoofd zover mogelijk naar de pijnlijke zijde. Als het goed is, doet je nek door de druk van de handdoek nu geen pijn! Ervaar je nog steeds pijn? verplaats de handdoek op je nek iets omhoog of omlaag. Herhaal de oefening 10 keer. als het goed is, heb je nu minder nekpijn en kan je verder over je schouder kijken.

Mulligan Therapie is een vorm van manuele therapie waarbij we gewrichten niet kraken zoals je misschien wel eens hebt ervaren. Uitstekend idee dus waneer je kraken spannend vindt, maar wel een manier zoekt om weer te kunnen bewegen. Vincent, Chantal en Tjeerd hebben hier ervaring mee.